История с продължение – bTV разказа на зрителите за млада жена, която беше жестоко нахапана от куче и сега се налага да бъде оперирана в Израел, за да бъде възстановено лицето ѝ. В понеделник беше първата манипулация.

„За съжаление, нямаше добри новини. Не се беше задържало нищо от това, което очакваме да се задържи като тъкани и почваме от нула с лечението. Временно може да се ползва протеза за носа, изработена в Израел. Само че доста време отнема това нещо и също така лекарят обясни, че след три месеца започваме пълно възстановяване на носа с още четири операции“, разказа Калина Георгиева, сестра на пострадалата.

„Доста съм изплашена. Отпаднала съм, нямам никаква енергия“, споделя пострадалата Петя.

Нейният живот тотално се е преобърнал след инцидента и тя изпитва затруднение за елементарни неща като поддържане на хигиена с нараненото ѝ лице. Тя мечтае да прекарва повече време с близките си.

След инцидента собственикът на кучето ги е закарал в „Пирогов“, но след това не е проявил интерес за състоянието на Петя. Дали въпросното куче може да нападне и друг човек, Петя и Калина казват, че не могат да коментират, но вероятно след като се е случил веднъж подобен инцидент, може да се случи отново.

„Със сигурност разбрахме, че нещата се задълбочават. Почват се повече процедури. Ние чакахме по-малко операции, но сега разбираме, че тъй като не са се запазили тъкани, ще има повече операции. Не знаем, нямаме нова ценова оферта в болницата, а до снощи проверих, имахме 140 000 лв., което значи, че в кампанията от вчера са постъпили около 90 000. Много благодарим на всички, които ни помагат“, сподели Калина.

Всеки, който иска да помогне на Петя, може да го направи на следната банкова сметка:

BG39FINV91501003698194
swift FINVBGSF
Kalina Georgieva
adress: Bul. Dragan Tsankov 37, Sofia

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!