Жители на Ахелой са разгневени заради нов туристически център в парка на града. Причината е, че заради построяването на центъра са отсечени дървета, а на мястото на зелените площи има бетон. Според хората мястото на туристическия център не е в парка.

София Николова е една от майките, които редовно посещават парка в Ахелой със своето дете. 

„Не възразяваме срещу туристическия информационен център, даже сме „за“. Просто сме против мястото и начина на изграждане на постройката. Тук буквално бе унищожено всичко, бе налят бетон. Това беше единственото сенчесто място, където лятото се събираха много майки с деца“, казва София Николова.

И други родители са на мнение, че за да бъде изграден информационният център не трябва да се отнемат готово изградени зелени площи.

„Има две нови площадки, които са на друго място, но нямат дървета, тоест няма сянка. В момента за мен и моите деца, а и за повечето това е най-посещаваният парк, казва Мая Стефанова.

Зелените площи са усвоени заради нов туристически център
Снимка: bTV

От Община Поморие заявиха, че предвиденото съоръжение ще помогне за развитието на града, а мястото на което се намира не е необичайно.

„Това е цялостен проект - туристически информационен център, с лятна сцена, пейки за зрителите и всичко, което като лятна програма ще се реализира на тази сцена. Затова в съседство е туристическиият информационен център. Предвижда се тези стари детски площадки, да бъдат подменени“, казва кметът на Поморие Иван Алексиев.

Зелените площи са усвоени заради нов туристически център
Снимка: bTV

Проектът се очаква да бъде завършен до началото на летния сезон.