Нов опит за пренареждане на жълтите павета. Въпреки че беше пренаредено миналото лято, трасето отново ще бъде затворено за реконструкция. Очаква се това да се случи след средата на май, а трафикът ще бъде пренасочен по ул. „Оборище“.

Жълтите павета се разместиха само няколко дни след ремонта им през есента. От фирмата изпълнител обясниха, че причината е тежкият трафик от автомобилите. Проблемният участък ще бъде пренареден за нейна сметка.

Снимка: bTV

„Работна група направи много изследвания, експериментален участък извън централната градска част. Материалите, използвани за него, са описани и работната група излезе с предложение за промяна на някои от материалите за фугата и основата под паветата. По всяка вероятност това ще стане през втората половина на месец май“, каза зам.-кметът на София Ангел Джоргов.

На въпросния тестови участък се използва специална смола във фигуриращата смес. Когато започне ремонтът, обходният маршрут ще бъде по улица „Оборище“, където в момента тече ремонт.

По думите на Ангел Джоргов реконструкцията на жълтите павета е само 1% от целия ремонт, който включва карето между булевардите „Васил Левски“ и „Георги Раковски“, „Цар Освободител“ и ул. „Московска“.