Автомобил пропадна в улична шахта в Пловдив и спука резервоар с гориво. Това е пореден инцидент, който се случва на улица, част от водния цикъл на града. Ден преди него друга жена пропадна с колата си в шахта по ремонтиран участък.

Снимка: bTV

Причината за инцидентите е ремонт на булевард „Марица“, където в момента има и доста събрала се вода от дъжда, която пречи на ниските автомобили да преминават през улицата.

„Водният проект по принцип е много добра идея, но за една година са разкопани около 70 улици, а има завършена само една. Не се работи, строителите стоят и чакат“, обясняват граждани и допълват, че постоянно им спират водата и никой не им обяснява защо това се случва.

Снимка: bTV

Върху ремонтът се осъществява строителен надзор.

„По отношение на шахтите има предписания, списъкът с нередностите е даден на изпълнителя на проекта“, заяви Росен Цветков от фирмата, която осъществява строителен надзор.

Вчера полицията наложи глоба на ръководителя на обекта заради инцидента.

Снимка: bTV

„Шахтите вече са обезопасени. На 31 септември е крайният срок за ремонта, няма как да се случи толкова бързо“, обясни ръководителят на обекта на строителната фирма Росен Налджиев.