„Този празник, Великден, ни носи надежда, че доброто и любовта между хората не могат да бъдат унищожени“, заяви отец Александър Лашков в „Тази сутрин“.

„Не бих казал, че трябва всичко хубаво да става трудно, но има такава поговорка и такова правило, че постигнатото с усилия е по-ценно, защото оценяваме какво ни струва то и че сме го получили с труд“, казва Лашков.

„Единственият шанс на човечеството да оцелее е да бъдем добри един към друг, да се щадим, да се ценим. За съжаление, доброто намалява. Хората ставаме лениви духом, търсим по-малко доброто, а все повече търсим лекия път към спасението“, смята свещеникът.

Снимка: btvnovinite.bg

„Доброто може да се учи. Бях учител по музика 20 години, учих децата, че има и сериозна музика, не само чалга. Така, както може да се възпита вкус към музиката, може и да се възпита и вкус към доброто“, казва отец Лашков, който преподава в неделно училище.

„Влизаме в църквата, когато сме в беда и търсим помощ, а трябва да ходим в храма и когато сме радостни, за да благодарим на Господа“, казва свещеникът.