От синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ предлагат глоба от 1000 лева за родител, който до час не вземе детето си, след като то е проявило симптоми и е изолирано.

По думите на председателя на синдиката – Юлиян Петров, много често в подобни ситуации родителите не идват с часове да приберат децата си, а спазването на правилата в училище се е превърнало по-скоро в изключение, отколкото норма.

В ефира на „Тази сутрин“ Петров изказа мнение против домашната форма на обучение.

То обаче не беше подкрепено от председателя на Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система – Васил Николов.

По думите му предложението на КТ „Подкрепа“ за глоба от 1000 лв., ако родител не дойде до час да вземе детето си от „изолатора“ в училище, не е изненада.

„Ние от синдикатите сме получавали какви ли не нелепи предложения. При правенето на това предложение те не смятат, че това е приложимо. Просто те  в момента отчитат някаква дейност, че едва ли не по някакъв начин ще помагат на учители и директори“, коментира Николов.

Той добави, че подкрепя дистанционната форма на обучение, защото по думите му родителите имат право да изберат кое е най-доброто за детето им в извънредна ситуация като сегашната.