Остава тежко състоянието на 64-годишната жена с диабет и два инсулта, която чака четири дни линейка, за да бъде откарана в болница.

След два отказа на тел. 112 тя е транспортирана от близките си до спешното отделение на областната болница в Сливен, където въпреки критичното си състояние е оставена да чака с часове.

Жената е с опасност за живота, а според близките причината е забавеното лечение.

По думите на сина й Красимир Йорданов тестът за коронавирус на жената е положителен. Той разказа, че сагата започнала миналия четвъртък, когато майка му се почувствала зле. Обадил се на тел. 112, но му отказали линейка и му казали сам да я закара в болница.

В понеделник обаче състоянието й се влошило и Красимир отново се обадил на спешния телефон. Отново обаче му било обяснено, че няма линейки и ще се наложи да чакат.

Екипът на bTV потърси за коментар д-р Васислав Петров, който е директор на областната болница в Сливен. Той обаче не се включи на живо в „Тази сутрин“. По телефона вчера той обясни, че са много натоварени.

Междувременно Красимир разказа, че до момента никой не се е свързал с него, за да каже какво е състоянието на майка му. Дори не знаел в кое отделение е.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!