Полицейска акция срещу купуване на гласове се провежда и в Казанлък и Стара Загора. Засилено е полицейското присъствие в казанлъшкия квартал „Кармен“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Операция срещу търговията с вот на територията на Област Стара Загора се провежда от началото на месеца. До 7 юли на територията на областта са проверени 365 души, на които са съставени протоколи във връзка с така нареченото недопускане на купуването на гласове. Към момента се провеждат 10 провери по сигнали за купуване на гласове. Образувано е едно досъдебно производство. 62 фирми са проверени за корпоративен вот и са им съставен протоколи за недопускането му. 34 заложни къщи и бързи кредити. Проверени са 1280 превозни средства и  2380 лица. Задържани са 11 лица обявени за общодържавно издирване 34 заложни къщи и бързи кредити. Задържани са 34 лица, съпричастни към други престъпления. Операцията ще продължи до 11 юли“, съобщи началникът на РУП-Казанлък Христо Петров.

Според местния пастор Димитър в квартал „Кармен“ не се чува засега да се предлагат храни и пари срещу гласуване за определена партия. Мастният жител Юлиан Андреев казва, че „няма нови комшии“ и „не приемаме такива неща, защото гледаме нещата да се оправят и да вървят както си му е реда“.

Вижте още във видеото.