Сигнал за свличане на земна маса в близост до къщи в пернишки квартал. Хората се притесняват, че дърветата ще паднат върху домовете им.

Проблемите на жителите на улица "Марина Бара" започват още преди две години. Тогава след репортаж на bTV най-накрая асфалтират път до домовете им.

Сега обаче са изправени пред нов проблем – земна маса постояннo се свлича върху улицата. 

От община Перник обясняват, че свлечената земна маса и дърветата се намират на частен терен и все още не са се свързали със собственика.

„Предприехме действия да изпратим писмо към дирекция „Геозащита“, за да дадат своето становище дали наистина това е активно свлачище, или просто от дъждовете се е получило свличане на земни маси и какви трябва да бъдат последващите действия на община Перник“, обясни Адриан Скримов, пиар на общината.

Според общината дърветата в района не са потенциална опасност, но жителите остават притеснени, защото това вече се е случвало преди пет години.

До две седмици се очаква геодезистите да излязат със становището дали мястото е свлачище. Дотогава, ако дърветата се наклонят, от общината ще предприемат действия за премахването им.