Ремонт на ремонта на велоалеите за 1 млн. лева в Сливен. Започна къртене и премахване на току-що поставената настилка, а в социалните мрежи жители на града алармираха, че заради дупки и неравности има случаи на пострадали деца и велосипедисти.

Вчера беше изкъртена цялата настилка и вероятно ще бъде поставена нова. Обезопасителни знаци има навсякъде. Хората поискаха да бъде затворен този участък от велоалеята, защото е опасен.

Снимка: btvnovinite.bg

Калоян Шопов е един от гражданите, подали сигнали. „От известно време има произшествия и хора, които са пострадали – физически и имуществено, повечето от тях са деца. Достъпът до опасните участъци трябва да е ограничен,  разбираме, че не е пуснат в експлоатация този участък“, подчерта той.

Преди дни Теодор, който е ученик, пада с колелото си на велоалеята. „Карах по велоалеята и за момент си отклоних вниманието, пропаднах в дупка“, разказа той. Общината трябва да вземе спешни мерки, за да се отстранят проблемите, смята баща му.

Снимка: btvnovinite.bg

Стоян Марков – зам.-кмет на община Сливен, обясни, че велоалеите все пак са в строителство в момента. То спира в края на миналата година заради лошо изпълнение и е насрочена комисия от експерти.

„Велоалеите не са пуснати в експлоатация. Възложили сме на изпълнителя да преасфалтира всички велоалеи, да направи корекции. Където има строителство са поставени знаци, които показват, че се извършва такова“, заяви зам.-кметът.

Снимка: btvnovinite.bg

Велоалеята ще бъде пусната в експлоатация възможно най-скоро след като бъде ремонтирана, увериха от фирмата – изпълнител.