Репортаж по зрителски сигнал от Сливен – велоалеи на стойност един милион лева, които общината изгради въпреки протестите срещу проекта, са некачествени, твърдят жители на града.

От общината признаха, че проблем има и обещаха велоалеите да бъдат оправени.

Иван Тасков живее на булевард „Шести септември“ в Сливен и показва как изглеждат новите велоалеи в района. Казва, че работата е свършена некачествено. Жителите на града смятат, че трасетата са и прекалено тесни.

Според проекта за 10 км велотрасе община Сливен ще плати над един милион лева. Това предизвика протести и широка обществена дискусия, но проектът не беше спрян. Днес от общината признават, че работата е некачествена.

„Ние също сме констатирали тези забележки, казали сме на възложителя, тази работа не е приета, така че всички забележки ще си ги оправи. Не е само на това място, което вие ни казвате,и на други места има подобен проблем“, казва Стоян Марков, зам.-кмет на община Сливен.

Друго проблемно място е и възлов булевард в града. Според жителите на града качеството е плачевно и по бул. „Толбухин“. Казват, че до няколко месеца няма да има останал асфалт.

Според заместник-кмета на община Сливен велоалеите ще бъдат коригирани за сметка на изпълнителя.