Част от пътищата в разградско са в окаяно състояние и чакат основен ремонт от години. Дупките стават все по-опасни, а пари за сериозен ремонт няма.

Снимка: btvnovinite.bg

Трисейтина километровия републикански път между Завет и Разград е осеян с огромни дупки, които овен че затрудняват движението са предпоставка и за чести пътни инциденти. Спуканите гуми и потрошени предници на колите са се превърнали в обичайна ситуация за пътуващите от тук.

Петко Керанов от Завет е инициатор на събиране на подписка с искане за ремонт на пътя и многократно е сигнализирал институциите, но усилията му са безрезултатни.

„От 41 години съм шофьор, вижте какви дупки - какво избягване да направиш,”, чуди се Петко Керанов. По думите му положението става още по – лошо при дъжд и през зимата, на безопасното движение според него пречи и гъстата растителност по пътя.

Снимка: btvnovinite.bg

Жителите в региона вече са обезсърчени, че пътят ще бъде цялостно ремонтиран.

„Ежедневно пътуваме, изключително трудно, няколко пъти се случват инциденти по пътя, закъсняваме за работа, имаме притеснения, вечер закъсняваме за вкъщи, имаме семейства малки деца, това продължава от много години”, обяснява и Севим Неджиб.

В автомобилните сервизи в Завет ежедневно отремонтират автомобили, пострадали след преминаване по разбития път.

„Пак за изправяне на джанта от този път Зает – Разград, нон-стоп от там идват клиенти с изкривени гуми, джанти, че и някой път скъсани носачи и подобни работи”, обяснява Християн Христов – гумаджия.

Извършените частични кърпежи на пътната настилка не решават проблема.

От Агенция пътна инфраструктура обясниха, че преди три години по пътя е извършен частичен ремонт за един милион лева, а цялостна рехабилитация ще струва 17 милиона лева, средства които към момента не са налични, а докато те бъдат осигурени пътуващите между Завет и Разград ще продължат да търсят обходни пътища или да рискуват с поредния ремонт на колите си.