В първия работен ден от новата седмица движението по пътищата е натоварено заради ограниченията за пътуване от едно населено място до друго.

Шофьори се оплакаха от километрични опашки на контролния пункт при Владая. През него минават голяма част от хилядите жители на Перник и околните населени места, които работят в София.

Снимка: btvnovinite.bg

На входа  на София между Волуяк и Костинброд е разположен един от пропускателните пунктове.

Пътят се използва от голяма част от жителите на Костинброд и околоните населени места, които работят в столицата.

Снимка: btvnovinite.bg

Пропускането става със служебна бележка от работодател и лична карта към София. Това доведе до образуването на колони от автомобили.

Трафикът в Бургас и Пловдив

Гл.инсп. Мирослав Кръстев от Охранителна полиция съобщи, че на територията на Община Бургас са били изградени 10 КПП-та, но след жалби от кварталите, те са трансформирани и един пункт вече е изнесен на магистрала Няма констатирани груби нарушения тази сутрин. Тези, които нямат адресна регистрация, да си вземат необходимия документ“, посъветва гл. инсп. Мирослав Кръстев.

По пунктовете  в Пловдив също се образуваха големи колони от автомобили. Проверките са строги, но все пак е даден толеранс до 17 ч. всички хора, които излизат от града, да имат основателна причина и да показват бележки.