Арестуваха бащата на момчето, което причини тежка катастрофа с две жертви в Пловдив. В инцидента загинаха две момчета на 16 и 19 години. В автомобила пътували четирима младежи, а шофьорът е бил неправоспособен.

За „Тази сутрин” окръжният прокурор на Пловдив – Румен Попов обясни, че арестуваният е предоставил ключовете за автомобила на брата на водача. По думите на прокурора ако бъде установено, че бащата е съзнавал, че колата ще се управлява от неправоспособния му син, ще понесе всички последствия.  

Снимка: btvnovinite.bg

Попов заяви, че по показанията на разпитаните свидетели, преди да се качат в автомобила са били на купон. Предстои резултатите от кръвните проби да покажат дали е имало употреба на алкохол или наркотици. Резултатите се очакват в рамките на деня.

Освен това никой от близките не е знаел, че загиналото 16-годишно момче е пътувало в колата. Младежът е стоял на задната седалка. При удара в уличния стълб тялото му изхвърча от автомобила. Тялото му беше намерено по-късно в река Марица.

Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция” беше категоричен, че причина за трагичния инцидент е несъобразена скорост, както и липсата на правоспособност. Той подчерта, че експертизите ще покажат дали момчетата са били сложили предпазни колани.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен това Гиргинов заяви, че в хода на разследването ще бъде установено къде са стояли останалите пътници.

Късното намиране на второто тяло в реката предизвика вълна от недоволство. Гиргинов подчерта, че полицията не е имала информация за четвърти пътник в момента на катастрофата. Именно за това не са издирвали друг пострадал.

Вижте още във видеото!