Новината, че трябва да останат 10 дни под карантина изненадата предпразнично много от българите, които се прибират от Великобритания в родината.

Актрисата Валентина Каролева дели живота си между Лондон и София. 

„Видях се с няколко българи - всички имаха билети, но никой от тях не се прибра заради новите мерки, които влязоха в сила. Ние не искахме да пътуваме за самата Коледа, а ще пътуваме през януари, но и това вече е невъзможно“, коментира тя в „Тази сутрин“.

Снимка: btvnovinite.bg

Според нея е факт, че има по-лесно разпространим щам на вируса, защото до миналата седмица не е имала нито един познат, който да е карал коронавирус, а последната седмица трима нейни познати са се заразили. 

"Те имат леки симптоми, никой не го кара тежко, но трябва да си стоят вкъщи", разказа актрисата. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Новите мерки, които влязоха в сила в неделя, са поради този нов щам. Има висок риск от зараза. Трябва да стоим вкъщи и да излизаме само при нужда. Всичко е затворено, освен магазините за хранителни стоки и аптеките. Мерките са подобни на тези от март месец“, разказа още Валентина Каролева. 

За отмяната на полети тя каза, че може на летището се дават ваучери, с които може да се купи билет за пътуване по-късно или дори за друга дестинация.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ние не бяхме купили билети, защото чакахме да види в какво ще се случи с Брекзит след 1 януари. Каквото и да се случва, мисля, че българите ще могат да се върнат и да продължат работа. Не мисля че има притеснение“, коментира Каролева. 

Тя отбеляза, че много хора вече се включват в процеса на ваксинация.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!