"Мастършеф България" посреща бъдещите кулинарни таланти в нова кухня! Надпреварата за престижната титла "Мастършеф" и наградата от 100 хиляди лева започва на 25 февруари по bTV.
Домът на "Мастършеф" е с нова кухня, ресторант и няколко пъти по-голям склад, пълен с продукти и за най-изтънчения вкус. Авторитетното жури очаква новата обстановка да вдъхнови и провокира участниците.
"На мен ми е като първи сезон! По-добре от първи сезон. Аз съм с отвързани криле. Изключително съм щастлив, че продуцентите избраха отново мен да бъда жури в този страхотен екип и новото попълнение - шеф Роу", споделя шеф Петър Михалчев.
Силвена Роу е доказала таланта си по целия свят. Носителка е на няколко от най-престижните кулинарни отличия. Управлява ресторант в Дубай, а от понеделник ще бъде жури на "Мастършеф".
Наистина е невероятно преживяване да съм част от извисяването на българската кулинарна култура. Нашето предаване си остава "Мастършеф" - предаването на добрия вкус. Говорим за висока европейска кулинарна българска кухня. Култура с интересни отенъци, с интересни нюанси, и говорим за изкусително, съблазнително преживяване на всичките сетива”, посочва шеф Силвена Роу.
"Новият декор и въобще новото студио, което се направи, ще спомогне много, първо участниците да се чувстват комфортно, но от друга страна тепърва трябва да свикнат с новата обстановка”, смята шеф Андре Токев.
По думите му ще има едно позитивно отношение към кухнята, към готвенето, към обработване на продуктите. "Мисля, че точно в това студио се получава най-добре", каза още шеф Токев.
"За последните 4 години с Мастършеф постигнахме много. Първо, променихме кулинарната култура в България, променихме представата за професията готвач, и наложихме много високи стандарти за качествен телевизионен продукт, отбеляза Маргарита Александрова.
Петият сезон на "Мастършеф" започва в понеделник - 25 февруари, от 21 часа по bTV.