Барикадите ще ги изградим отново, само че този път ще са в цялата страна. (…) В действията на МВР не се възстановява общественият ред, а установеният корупционен ред. Това заяви адв. Николай Хаджигенов от “Отровното трио” в отговор на по-ранната акция на МВР по освобождаването на ключовите столични кръстовища, на които бяха разпънати палаткови лагери.

Действията на полицията са започнали малко след 04:00 ч. сутринта.

От МВР потвърдиха, че се провежда “специализирана полицейска акция по възстановяване на обществения ред”. Движението на Ларгото, "Орлов мост" и Ректората е възстановено.

За “Тази сутрин” Хаджигенов потвърди, че има няколко задържани, сред които Арман Бабикян и вероятно активистът Манол Глишев, като вероятна причина за ареста по думите му е отказ да се изпълни полицейско нареждане. Той потвърди, че ще представлява Бабикян и останалите.

Според него задържането е незаконно, но докато това се установи, ще “мине година и половина”. Хаджигенов изтъкна, че се нарушават конституционни права на мирен протест.

“Очакваме хората най-накрая да побеснеят. На 30-тия ден от протестите корупцията реши да вземе нещата в свои ръце, тъй като очевидно много ѝ пречим”, подчерта той.

И допълни: "Само преди 3 г. Валери Симеонов и бандата му окупираха АМ "Марица". Тогава те не бяха терористи, а ние сме".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!