Макар и извън новия парламент от НФСБ не остават безразлични към случващото се там. В четвъртък от партията изпратиха писмо до медиите, в което настояват, че още в първите си дни някои народни представители приемат лобистки закони.

„Сигнализирахме за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, внесени от народни представители от Парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“, с които се връща отменената глава 26 от НПК, даваща възможност след провеждане на 2-годишно съдебно производство съдът да прекратява производството, като се използва изцяло и основно формално критерият за изтичането на 2 години“, коментира в „Тази сутрин“ Христиан Митев.

По думите му скритата цел е прекратяването на производства, свързани с данъчната и банковата системи, митническия режим и др.

Митев подчерта, че от НФСБ не обвиняват, а изразяват съмнения.

„По-важното е да бъде съобщено на обществото и да бъдат призовани останалите представители в Народното събрание да не приемат тези поправки, защото те биха били опасни“, коментира той.

И още – слабият резултат на НФСБ на изборите се дължи и на факта, че този път обединение с ВМРО нямаше. Това показвали и анализите на изборния вот.

„Колегите от ВМРО решиха да се явят самостоятелно, смятайки прибързано, че резултатите от европейските избори им дават предимство пред останалите патриотични формации“, посочи Митев.

Той беше категоричен, че отношенията между Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не са се влошили.