Нестандартна обърната къща се появи край Черноморец. Тя е само една от многото подобни постройки по света, в които всичко е с главата надолу.

Снимка: btvnovinite.bg

Тези къщи обикновено са музеи или атракциони в увеселителни паркове. У нас обърната къща се появи преди пет години в село Марчево, община Гърмен.

Край Черноморец обаче всичко е обърнато, включително и обзавеждането. Усещането вътре е дезориентиращо, всички мебели са прикрепени към тавана, а полилеите стърчат от земята. Дори тостерът за хляб с вилиците и чиниите също виси от тавана.

Вдъхновението на собствениците дошло от едно посещение на подобна в Тайланд, а децата им се оказват причината да се захванат с нестандартния строеж.

Снимка: btvnovinite.bg

"Не падат чиниите, освен ако някой не иска да ги мята, всичко е антигравитационно, няма нищо към земята, всичко е оригинално, няма бутафорни материали и няма някакви макети, всичко си е истинско, хладилника, сушилнята, пералнята, тиганите, чашите, всичко си е както в една истинска къща", споделя собственицата на къщата д-р Ана Чанева,