Поетът и драматург Недялко Йорданов постъпи в болница с COVID-19. След новината за заболяването му обаче в социалните мрежи се появи и фалшивата новина за неговата смърт.

"Моето здравословно състояние е добро. С Ивана сме тук, защото имаме проблеми с белите дробове, но не чак пневмонии", каза в "Тази сутрин" поетът.

"Нямаме температура, нямаме кашлица. Аз съм в кондиция - мога да пиша, мога да работя. Тук съм на лаптопа", сподели поетът.

"Най-интересното е, че ние от 53 години спим в едно легло, а този път сме на две различни легла и трябва да свикнем с това", допълни той.

"В първия момент много се ядосах, много се впрегнах. Не се потиснах, а се ядосах направо", коментира Недялко Йорданов фалшивата новина за смъртта си.

"Не мога да виня тази въпросна жена, която пък научила от някой друг известен писател, че това се е случило с мен. Но след това ми стана и весело даже", допълни той.

"В началото си мислех, че това ще ни сплоти. Никога човечеството не изглеждаше толкова единно, както тогава", коментира COVID пандемията Недялко Йорданов.

"Сега вече е по-друго. Тази опасност направи хората по-лоши, по-уплашени", смята Недялко Йорданов.

Поетът написа и прочете стихотворение за Ивановден, което прочете в ефир - вижте повече от видеото в Ladyzone.bg.