Пътят София-Самоков е изключително натоварен във всички сезони, но не е основно ремонтиран повече от 30 г. През май започва ремонт на 18 км от трасето. Част от старата настилка даже е премахната, но техниката си тръгва.

Местните се притесняват, че лятото си отива, а лошото време ще направят трасето невъзможно за преминаване. „В Пасарел, където живеем, няма лекар, няма аптека, работим в София, имаме малки деца. По два пъти на ден го минаваме. И си чупим колите, разбира се“, сподели засегнат шофьор.

Снимка: btvnovinite.bg

В сервиза на Виктор Николов, който се намира пътя за Самоков и Боровец непрекъснато спират пострадали от изровеното шосе. По думите му все по-често има клиенти със срязани гуми или счупена ходова част.

Снимка: btvnovinite.bg

Започнатият, но изоставен ремонт започва от стената на язовир „Искър“ и стига до Кокаляне. Екипът ни се свърза по телефона с фирмата, която поддържа и ремонтира пътя, но от там отказаха интервю.

„Знаем за хората. На вас, ако са ви се обаждали 5 пъти, на нас са ни се обаждали 500 пъти. В АПИ трябва да питате. Не можем ние да кажем АПИ кога ще намери пари“, посочиха от там. 

Снимка: btvnovinite.bg

От Агенция „Пътна инфраструктура“ отговориха писмено на въпросите ни, като заявиха, че ремонтът на пътя не е спирал. В сряда, 1 септември, АПИ заявиха за bTV, че от днес ремонтът ще продължи.