Напрежение във Враца след два тежки инцидента в условия на извънредна ситуация. . Нападението над възрастна жена от малолетен извършител беше разкрито за по-малко от 24 часа.

След масовия бой в съседен квартал, обаче, жителите му излязоха на протест и настояха за строги мерки срещу фамилиите, които създават проблеми от години.

След удар в главата - една жена продължава да е в болница, след мелето между наематели в един от имотите и жители на квартала.

До конфликта се стига след години на напрежение между две врачански семейства. Един от потърпевшите – Лъчезар заяви, че постоянно има заплахи не само към неговото семейство. До ескалация на напрежението се стига след забележка да не се влиза в личния им имот.

„В момента сме под карантина, има пандемия, а баща ми е нападнат в двора на собствения ни имот. Тези наематели са предупреждавани в продължение на години. Има жалби към всички институции в този град“, добави мъжът.

Според други жители на квартала агресивните им съседи са направили нерегламентирано сметище в съседен двор. Скандалите са се превърнали в обичайна гледка. Един от пострадалите при побоя мъж се възстановява. Хората настояват институциите да вземат мерки и да проверят агресивните им съседи.

„Това положение е нетърпимо, видя се, че тази група от хора не може да се социализира, търпението ни се изчерпа. Искаме да живеем спокойно и щастливо, както преди тяхното появяване“, каза друг съсед.

По случая с боя е образувано досъдебно производство за хулиганство. Директор на ОДП-Враца Янко Янколов каза, че независимо от извънредното положение, органите на реда се опитват да вършат и останалите си задължения.

Кметът на Враца отказа коментар с мотива, че тече разследване.