Напрежение на къмпинг „Смокиня“ - собственици на бунгала се притесняват, че къмпингът им трябва да бъде закрит заради промени в заповед на екоминистъра.

Според промените в заповедта за защитените територии бунгалата не може да се ремонтират. Те започнаха и протестна подписка. Къмпингът съществува от 50 г., чест от бунгалата са в много лошо състояние.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ако дойдат на „сървайвър“ ОК. Мотото на нашия къмпинг винаги е било: „Съприкосновение с природата – в защита на природата“. От 22 г. го владеем, нищо не е докоснато, просто ги реновираме“, каза управителят на къмпинг „Смокиня“ Зоя Недева.

На въпрос защо по-рано не са ремонтирани бунгалата, един собствениците Костадин Мархолев отговори: „Като възстановиха имотите, ние започнахме да си ремонтираме. През 2007 г. на местна основа, бившият директор на РИОСВ-Бургас спусна заповед, с която къмпингът беше вкаран в защитена територия. От тогава до днешен имаме постоянни кавги, защото не ни разрешаваха да си реновираме“.

Снимка: btvnovinite.bg

Те бяха категорични, че ако от държавата не им обърнат внимание, ще преминат към протестни действия. „Какъв е смисълът от защитената природа, когато хората не могат да се наслаждават на нея“, допълни Недева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!