"Не мога да коментирам, защото не съм чула какво са изнесли. Факт е, че съм освободена и пътувам от София към Бургас. Утре ще мога да коментирам това, което са казали. Абсолютно чиста ми е съвестта! Ще спя спокойно, както вчера, така и днес!", заяви бившата директорка на РИОСВ- Бургас Детелина Георгиева пред bTV.

Тя беше освободена от своя пост този вторник от министъра на околната среда и водите Асен Личев. Мотивът е, че не е защитила защитената територия около Каваците.

На 9 април тази година бившият министър Емил Димитров издава заповед, с която отменя забраната за строителство на Каваците и на двата къмпинга – „Смокиня“ и „Веселие“.

По думите на сегашния министър Асен Личев това е станало по инициатива на директора на РИОСВ-Бургас, която по този начин искала да узакони извършено вече незаконно строителство.

„Затова аз тази заповед я отмених днеска, като нищожна, уволних днеска лицето като негодно да управлява интересите на околната среда и водите и суверена, ето по тази причина и мисля, че направих едно добро на България“, заяви Личев.