Екип на bTV oтиде в дома на най-четящото семейство за 2023 година. За него няма ден, който да минава без четене. Кои са любимите им книги и как любовта към четенето се предава от родителите към децата?

„Много сме благодарни на момичетата в Столичната библиотека, които заедно с нас успяват много добре да спечелят децата. Всяко наше ходене там е наистина празник за нас. Все едно се отива в детски кът – с толкова много книжки и мили хора. Наистина сме трогнати от това отличие. Понякога, като измеря взетите книги на кантар, са по 12 кг“, коментира Диана Атанасова.

Тонислав Атанасов – бащата в семейството, споделя, че понякога не е много лесно, защото децата изискват своето внимание и време за четене.

„Те много обичат, когато правят паузи от игрите, да прочетем някоя книжка – с търпение, с внимание, с любов, с желание. Ние самите много обичаме да четем и се радваме, че успяваме да предадем тази любов и на децата“, коментира мъжът.

Малкият Матей споделя, че любимите му книжки са за Коледозавъра, за Таласъмчо и за Феликс. Той самият чете книжки и на по-малкото си братче.

Всеки вечер избира книжка, която да бъде прочетена преди лягане.