Частен детски лагер край яз. Искър е бил опустошен от нагли крадци преди дни, оплакаха се собствениците. Апашите са натоварили цял камион с плячката си, в която влиза даже малък трактор.

Крадци обраха частен детски лагер край язовир Искър. Откраднатото е на стойност между 20 и 30 хил. лв.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди 10 години Патрик се влюбва – в съпругата си и в нашата страна.  Остава с кауза – да пази природата, която обича.

И вместо да строи върху частната си собственост в защитената местност  при яз. Искър, прави дневен детски лагер. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Още от първото ми идване разбрах, че тази местност може да има и много важна образователна цел. Това е моята лична кауза. Да покажа на децата, че са бъдещите наследници на тази земя. И може би, те ще успеят в това, в което ние страхотно се провалихме”, сподели Патрик.

За да намали разходите, през зимата охрана няма. Помагат му доброволци. Една сутрин от тях разбира, че от парка липсват инструменти, косачки, соларни панели.

Снимка: btvnovinite.bg

„Има един трактор на 35 години, с който съм косил като 12-годишен ливадите в Холандия. Той за мен има голяма емоционална стойност”, каза мъжът. 

Той вижда в случилото се проява на неуважение към труда на него и останалите от екипа: „Много тъжна история, целият град и всички наоколо знаят с какво се занимаваме – за благотворителност, за каузата, водим деца, които да опознаят красивата българска природа”.

Снимка: btvnovinite.bg

На мястото са намерили даже касова бележка от магазин от Самоков, където крадците пазарували малко преди да ограбят лагера. Патрик обаче няма големи очаквания за това, че бандитите ще бъдат заловени.

Той отправи призив: „Да ни оставят на мира, тук не е за пари, опитваме се да правим най-доброто за децата!”