„Човек не бива да губи надежда, но не сляпата надежда, а онази, за която св. Августин Блажени казва, че е „гняв и храброст“. Гняв срещу статуквото и храброст, за да се преборим с него“, каза поетесата Надежда Захариева в „Тази сутрин“.

„Много зависи от нас, но не трябва да робуваме на седемте смъртни гряха, особено на алчността. Ще припомня една немска поговорка, която беше любима на моя съпруг Дамян (поетът Дамян Дамянов – бел.ред.): Когато загубиш пари, нищо не губиш. Когато загубиш здраве, губиш много. Когато загубиш дух, губиш всичко... Аз вече живея 76 години – от някои обичана, а от други - не. Пазя се да не се разболея, защото съм от най-рисковата група“, сподели поетесата.

Тя припомни, че е важно да четем. По-мъдрите от нас са ни завещали духовно богатство, от което не трябва да се отричаме.

„Е, да, по-удобни сме, ако не четем и знаем по-малко“, коментира Надежда Захариева.

„Заради ВМА, която 9 години опази жив Дамян, искам да кажа, че хората масово не вярват в лекарите, но аз ги уважавам. Разбира се всяко стадо има мърша, някои лекари са повече търговци, но това са изключения“, заяви поетесата и припомни стих от марша на лекарите, който е написала заедно с Хайгашод Агасян.

Тя допълни, че иска да обича хората, да е търпелива и толерантна като Христос.

За 2021 г. Надежда Захариева пожела на зрителите: „Не забравяйте, че имате разум! Бъдете живи и здрави, ценете живота и здравето. Вярвайте повече на лекарите и най-вече в себе си. Ако искате, можете да направите всичко!“

Целия разговор можете да чуете в LadyZone.bg