Надежда Александрова от отбора на Михаела Филева в шоуто „Гласът на България” по bTV е един от победителите след първите вокални двубои.

Вокалният двубой между Славица и Надежда изглеждаше напрегнат. Михаела взе много трудно решение - тя избра Надежда и със сълзи на очи остави Славица да напусне шоуто.

Въпреки че продължава напред, Надежда е разстроена. "Малко ми е гадно, понеже със Славица доста се сближихме", казва тя.

Надежда е 16 г. от Пазарджик. Тя се появява в първия епизод от кастингите на тъмно. Излиза на сцената с роял. По принцип се притеснява да пее пред хора, но сцената на Гласът я провокира да покаже таланта си. Успокоява я фактът, че треньорите са били с гръб първия път. Успява да премине и на втория етап, въпреки че вече всички треньори са с лице и следят всяка нейна нота – не се пречупва. И четиримата треньори се обръщат и са впечатлени от таланта й, Надежда избира Михаела.

От малка свири на пиано и китара. За себе си казва, че е супер притеснителна. Музиката е целият й живот. Първо е научила нотите, а след това буквите.

Започва да се занимава по-сериозно с музика, когато преживява тежък момент в живота си - родителите й се разделят.

От 14 април всеки от треньорите влезе в етапа на вокалните двубои с 12 участника, които ще раздели по двойки. Всяка двойка ще получи от своя треньор песен, която трябва да научи и изпълни, като в тази задача талантите ще имат подкрепата и на известните гост-треньори.

За разлика от предишното издания на шоуто, тази година, по време на вокалните двубои, всеки член на журито ще има право само на една-единствена кражба на участник от друг отбор.