Родителите на убитото 2-годишно дете на пътя в сопотското село Анево са разочаровани от решението на съда, който пусна с мярка подписка мъжа, прегазил детето им.

Полевият тест на шофьора е реагирал на наркотик, родителите настояват мъжът да бъде задържан в ареста.

„По направените на тестове се разбира, че той има марихуана в кръвта, положителна е пробата за наркотици. Той живее в Чехия основно и имаме притеснения, че може да се укрие. Причинил е смърт и в крайна сметка е освободен и е пуснат. Просто е освободен, може да си прави каквото си иска“, казва Ивалина Станева, майка на прегазеното дете.

Един от мотивите на съда да пусне шофьора е, че той е помогнал на пострадалите след катастрофата.

Родителите на загиналото дете не знаят дали шофьорът е помогнал след инцидента, но казват, че са чули, че той въобще не е видял въобще пресичащите баба и дете. Свидетели на инцидента са станали двама полицаи в патрулна кола.

По време на инцидента на бабата и детето са пресичали улицата, за да посрещнат на спирката другото дете на семейството, което се е връщало от училище.

Тежко остава състоянието на бабата на загиналото дете и ѝ предстоят операции. Родителите настояват шофьорът да бъде повторно задържан, а в селото се готвят за протест.

Жителите му настояват и за създаването на повече пешеходни пътеки по натоварения път. В четвъртък Апелативният съд ще гледа повторно мярката на шофьора.