Петият сезон на "Бригада Нов дом" стартира на 27 февруари в 21 часа. Ще бъде с по-дълги епизоди и с нови членове на екипа, който ще разказва трогателните истории на различни семейства.

„Зрителите ще видят 14 нови истории. Сълзи и смях ще се редуват непрекъснато. Форматът тази година ще бъде по-голям и хората ще имат повече време да се наслаждават на героите. Да навлизат повече в историите им и да виждат повече детайли от нашата работа“, разказа в "Тази сутрин" Влади Караджов.

Снимка: btvnovinite.bg

Едно от новите лица в „Бригада Нов дом“ е Екатерина Ташева-Чери. Тя е арт дизайнер в предаването.

„Целта ми е от това, което Владо разрушава, аз да се опитам да си намеря нещо мъничко, което да превърна в нещо различно и нещо ново. Много на вид неща, които не вършат работа на никого, ги правя така, че хората сами могат да пробват да си ги направят вкъщи“, разказа Екатерина Ташева.

Снимка: btvnovinite.bg

Тя е майка на три деца, а техните стаи са изцяло декорирани от нея и малките. Затова всеки може да вкара свежи и приятни елементи в дома си с въображение, желание и почти никакви пари. Това позволява и да прекараме забавно време с близките си.

Снимка: btvnovinite.bg

В този сезон ще се включат и още помощници - популярни съмишленици, които ще обуят гащеризони и ще се включат в ремонтите. Те ще зарадват семействата и с други изненади. Сред тях са Графа, Мария Илиева, Емилия, Ники Илиев, Жоро Тошев и др.

„Тези невероятни личности дадоха всичко от себе си да станат част от нашия екип. Толкова съм впечатлен от това как хора с абсолютно различни професии от тази правят чудеса. Те правеха абсолютно всичко – чупеха, боядисваха, сглобяваха мебели, лепяха плочки. Пяхме песни, играхме хора. Правихме какво ли не и настроението, което те допринесоха, зрителите няма как да не го усетят“, разказа Влади Караджов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Емилия е вълшебна. Ние не можехме да я свалим от стълбата“, каза още той.

Караджов разказа и за случай, при който е трябвало да ремонтират голям апартамент на петия етаж. Асансьорът обаче се счупил и шест дни не успяват да го ремонтират.

„Аз лично минах 4000 м по стълбите нагоре и надолу. Това е нещо, което не ни се беше случвало“, сподели той.