На 1 юни bTV празнува 23 години от своето създаване. В последния месец bTV Media Group получи редица отличия като лидер в своята социална и управленска политика. Групата въведе първа в медийната индустрия у нас зелени практики при създаване на телевизионна продукция (т. нар. грийн филминг), както и налага успешно иновации като системата за интерактивност на съдържанието с телевизионния зрител Holler.

Най-важна е оценката на аудиторията в България – през пролетния телевизионен сезон bTV отчита по-висок аудиторен дял и по-висок среден брой зрители в новинарските и публицистични блокове и предавания (All, 4+, източник GARB). От началото на годината уникалните потребители на всички дигитални платформи в портфолиото на bTV Media Group са нараснали с 19%. Броят на прегледаните страници на всички сайтове взети заедно, също бележи ръст от 29% от началото на календарната година – според данни на Gemius.

Благодарим на всички наши зрители за доверието и за това, че сме заедно. И разбира се, честит празник на всички деца!

В „Тази сутрин“ гостуваха репортерите и водещи на новини Бесте Сабри и Иван Георгиев и продуцентът Росен Цветков.

„Постъпих като стажант в bTV през декември 2020 г. в разграра на пандемията от COVID-19 у нас. Поради това в началото на кариерата си започнах да се занимавам със здравни и социални теми. След това пътят ме отведе на различни места във връзка с „bTV Репортерите“. Разказахме доста истории на зрителите в различни сфери“, сподели Бесте Сабри.

 „Откакто се помня, искам да се занимавам с това, което правя, но по-осъзнато – може би след гимназията“, каза още тя, а в ефир бе показана снимка на Бесте като дете, на която е прегърнала стар телевизор. Интересното е, че на него се вижда логото на bTV.

В „Тази сутрин“ бяха показани и кадри от първата жива връзка на репортера и водещият на новините Иван Георгиев, която е от Летище София и пред 16-17 години.

„Беше преди празници и направихме пряко включване, в което показвахме как българите се прибират от цял свят, за да празнуват у дома със семействата си. Притеснението беше огромно. Тогава нямах и слушалки и продуцентът Валерия Чанкова ми даде нейните“, разказа Иван.

Продуцентът и репортер Росен Цветков разказа за репортажите, които е правил през годините. Той сподели, че е с оператора Любо Кацаров е трябвало да оставят телефоните си за 24 часа по време на командировка, при която са снимали „криминални герои“.

„Тогава оставихме автомобила си в едно населено място и се качихме в колата на непознати, които ни откараха до друго населено място. За 24 часа близките ни и колегите в телевизията не знаеха какво се случва с нас. Бяхме в една къща за репортажа, от която не знаехме дали ще излезем жив. Усещам подкрепата на колегите и знам къде да спра. Рисковете се приемат до там, докъдето можеш да си го позволиш“, обясни Цветков.

Иван Георгиев сподели, че при репортажите си от „горещи точки“ по света никога не е имало ситуация, в която да поиска да се отдаде на емоциите и болката.

„Нас на тези места ни води професионалният ангажимент. Обикновено има умора и напрежение. Прави ни държи обаче обичта към професията и чистият адреналин, който ти позволява да не спиш една седмица и да бъдеш най-добрата версия на себе си при всяко включване в ефир. Усещането, че си заобиколен от съмишленици, също е изключително важно“, каза още той.

"Постоянството в нашата професия е много важно - да не се отказваш", каза Росен Цветкова.

Бесте Сабри си пожелава повече добри новини и повече усмивки в началото и края на емисията, както и постбланк с нещо позитивно за утрешния ден или за след няколко часа.

Иван Георгиев пожела на колегите си да са здрави и да не забравят, че единственият капитал, който имат като журналисти и доверието на публиката.

Росен Цветков пожела вдъхновени и неспиращо развитие.

Какво още споделиха Бесте Сабри, Иван Георгиев и Росен Цветков – чуйте във видеото.