Мобилен кабинет за ваксиниране заработи от днес в София. Надеждите са той да подпомогне имунизацията, тъй като в последните дни и седмици се отчита спад на желаещите.

В мобилния ваксинационен кабинет могат да се имунизират по двама души едновременно, попълвайки информирано съгласие и след медицински преглед.

Автобусът имунизационен пункт ще бъде първо на Летище София, където ще могат да се имунизират всички пристигащи и напускащи страната ни, служителите на летището, както и хората, които живеят близо до аеропорта.

В момента вътре работят два медицински екипа, хора от Столичната регионална здравна инспекция и от Центъра за Спешна медицинска помощ в София. 

В 9 часа сутринта десетки вече са на опашка за имунизация пред мобилния ваксинационен кабинет. Първа с ваксината на „Пфайзер“ се имунизира Дафинка Костова. Казва, че този пункт й е удобен.

„И защото вече нямам антитела, аз преболедувах COVID“, казва Дафинка.

В мобилния кабинет могат да се имунизират всички желаещи, като изберат желаната ваксина. Могат и да получат сертификат.

Два медицински екипа с цялото необходимо оборудване работят в мобилния кабинет. Работното му време е от 9 до 18 часа. През почивните дни той ще бъде преместен на Летище София.

В мобилния кабинет могат да се ваксинират всички желаещи както и да получат сертификат.

След поставянето на първа доза в мобилния ваксинационен център, втората може да се постави във всеки друг удобен за пациента имунизационен център.