„Краят на управлението ни очаква някъде около март месец 2021 г. А това дали ще продължим да управляваме зависи от това какви резултати ще покажем през този мандат и естествено, че ще поискаме отново гласа на народа”.

Това каза в предаването „Тази сутрин” депутатът от ГЕРБ Младен Шишков.

„Не смятам, че трудно ще сформираме кворум в парламента, дори ако от „Воля” излязат от парламента. Вижда се, че редовно се провеждат заседанията на Народното събрание и нямаме проблеми с кворума. Чисто математически дори без „Воля” успяваме да се съберем, така че в тази насока няма да има проблеми. Факт е, че дисциплината в партията и управляващото мнозинство ще трябва да е завишена, но смятам, че ще се справим”, коментира Шишков.

По думите му от ГЕРБ не разчитат на ДПС за осигуряване на кворум: „От момента на излизането на БСП от пленарната зала колегите от ДПС влизат на заседанията едва след като вече кворумът е осигурен и така започва работата на Народното събрание в последно време”.

„Това, което се случи преди една година на Консултативния съвет по национална сигурност при президента – тогава всички представители на политическите сили се обединиха около идеята, че има проблем, има заплаха, има неща, които трябва да бъдат решени и беше прието, че вероизповеданията в страната трябва да бъдат финансирани и от държавата. Законът и в момента допуска член 25 – да бъдат направени данъчни, финансови и всякакви видове облекчения на вероизповеданията във връзка с тяхната дейност”, каза още Шишков.