Млад мъж от Добрич се нуждае от помощ, за да проходи отново. Емо Ангелов от четири години е прикован към инвалидната количка след катастрофа. Шанс да проходи отново има в клиника в Тайланд, но сумата от 252 000 долара е непосилна за семейството му. 

Тежкият инцидент става преди четири години, когато Емо се връща от състезание по билярд във Варна. 

"Борих се 47 дни за живота си, но докторите успяха да ме спасят. Сега имам предложение от клиника в Тайланд, което дава много големи шансове отново да се изправя на крака и да се върна към стария си начин на живот”, разказа Емо.

Сумата от 252 000 долара обаче е непосилна за семейството. Затова с помощта на доброволци Емо започва да организира различни събития с благотворителна цел. Един от хората, които му подават ръка, е Стефан от Тервел. Запознават се в интернет, но днес вече са приятели и сега подготвят спортен търг. 

"Обърнали сме се към доста именити спортисти. Както Емо контактува с тях, така и аз контактувам с тях. Всички засега откликват, надяваме се да съберем повече артикули, за да може да се съберат повече средствата", каза Стефан.

Различни инициативи организира и Ивета Колева. Тя сега продава билети за благотворителен концерт за Емо, който ще е 27 ноември.

"Разпространяваме дарителски кутии в Добрич, Генерал Тошево и в Балчик. Имаме проведен един благотворителен бал за Емо. Правя го, защото искам да помогна на едно младо момче да проходи. Това е най-главната цел”, добави Ивета.

"Инатът ме държи да продължавам напред и упоритостта ми. Все пак съм бил спортист и не се отказвам лесно", каза Емо. 

До момента са събрани 100 000 лева, а надеждата на Емо и доброволците е добри хора да помогнат и младото момче да замине за клиниката за Тайланд.

Дарителска сметка:
Общинска банка, клон Добрич
IBAN BG15 SOMB 9130 1068 3770 02
Емо Николаев Ангелов

DMS EMO17777