Зов за помощ от Шумен. Младеж се нуждае от подкрепа, за да може да се възстанови след претърпяна тежка катастрофа. Скъпоструващото лечение в Германия е непосилно за семейството му.

Николай Чолаков вече четири години се бори за пълноценен начин на живот. Макар и прикован към инвалидна количка, младият мъж не спира да бъде активен, да тренира и да се стреми към възстановяване. 

Снимка: Редакторски екип

„Аз съм много силен психически. Шансът да се предам е нулев. Въпросът е че бавно става, но няма да се предам, ще постигна целта си – аз съм уверен в това“, категоричен е Николай.

Възстановяването преминава през рехабилитация в немска клиника. Процедурата е скъпа – около 75 000 евро. В подкрепа на Ники стартира благотворителна кампания, към която се присъединява и  боксовата звезда Тервел Пулев. Той и други спортисти организират благотворителен търг.

„Има сравнително доста добри прогнози за лечението ми и дават шанс да ме изправят на проходилка след тримесечно лечение, което е може би най-хубавото нещо, което съм чувал досега. Тази надежда е живот - да си продължа образованието, понеже съм студент ветеринарна медицина, да си завърша, да работя, да съм като нормален човек“, споделя той.

Младият шуменец благодари на всички, които го подкрепят в борбата му за възстановяване и с несломим дух, казва че е уверен, че ще успее отново да стъпи на крака.

Ако имате желание и възможност да помогнете на Николай Чолаков, ето данните на дарителската сметка:

Банка ОББ, клон Шумен
IBAN: BG83UBBS80021031519850
Титуляр: Николай Димитров Чолаков