Луксозен автомобил затъна в пясъка на Северния плаж в Бургас. На следващия ден той бе изтеглен, а собственичката на колата не знаела къде навлиза и мислела, че това е кей, съобщиха от полицията.

Снимка: bTV

Притежателката на луксозната кола е 40-годишна украинка, която е била с компания. Тя преминала през алеята и покрай бетоновите постаменти, опитвайки се да стигне до брега, но затънала.

„Вероятно по тъмно са навлезли от алеята на пясъка. След това са затънали и са оставили автомобила. Обяснението е типичното – да погледаме отблизо, не знаехме, че е плаж, мислехме, че е кей. Съвсем умишлено са навлезли, но след това са затънали“, каза главен инспектор Георги Илиев, началник на Пето РУ в Бургас.

Снимка: bTV

Автомобилът е изтеглен с помощта на джип. На нарушителката е съставен акт. Тя ще бъде глобена с от 1000 до 3000 лева или с имуществена санкция до 5000 лева по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

По думите на гл. инспектор Илиев такъв тип глоби е трудно да бъдат събрани. Възможно е да бъдат обжалвани.

Снимките обиколиха социалните мрежи и предизвикаха дискусия. Това не е първият случай, в който шофьори навлизат на плажната ивица. Полицията отново напомня, че това е забранено.

Междувременно, въпреки ниските температури тази сутрин, двама мъже поплуваха в студените води на Черно море.