„Ако е необходимо, Асен Василев ще бъде поканен в комисията. Ако има данни, че има отношение към групата, ще бъде разпитан. Василев не може да отговаря за всички служители в НАП. Рашков ще бъде поканен, може и Пеевски“, заяви в предаването „Тази сутрин“ зам.-председателят на ПП-ДБ Мирослав Иванов по повод новата парламентарна комисия, която ще изяснява всички факти около убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Изказването му е по повод това, че гръцки бизнесмени описаха преди дни, че са били подложени на институционалния тормоз, на който са били подложени и са се обърнали към тогавашния служебен вицепремиер и министър на финансите Асен Василев, сигнализирали са и в НАП, но не е последвало нищо.

„Висши магистрати са били замесени в организирана престъпна група, която е свързана с рекет, сфера на влияние и изнудване. Трябва да разберем защо контролните органи в лицето на прокуратурата, ВСС, Инспектората към ВСС не са осъществили необходимия контрол в случая, защото бяха изнесени данни, че има влияние в съдебната власт и то по високите етажи“, обясни Иванов.

„От АКФ не искаха да навлизат в конкретика и да дадат конкретни имена, защото не са на 100% проверени и не искат да спекулират. Те ни упътиха и казаха, че до голяма степен тези имена се съдържат в документи. Първият такъв документ е докладът на ГДБОП, когато начело е бил Калин Стоянов. Той също ще бъде поканен“, добави той.

По думите му комисията е създадена за три месеца. „Ще подходим старателно. Нищо там няма да остане скрито. Ще правим стъпка по стъпка, целта на комисията е да даде трибуна“, уточни Иванов.