Хората искат оставката на Иван Гешев, защото са с нулево доверие в прокуратурата, там действат ОПГ за завземане на бизнеси и тормозене на хората. Това коментира в студиото на „Тази сутрин“ бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов.

Той показа и сигнал за конкретна охранителна фирма и заяви, че с това се вижда, че има връзка между „Делта гард“ с главния прокурор Иван Гешев, като поясни, че германски журналист и инвеститор са искали да разберат защо охранителната фирма е рейдвала фотоволтаична централа в Сливенско.

„Делта гард“ и връзката с главния прокурор възникна при избора му, когато контраптротестиращите или подкрепящите го се оказаха хора на „Делта гард““, каза още Спасов.

Според евродепутата има и подмяна на доказателства, както и изчезване на такива, като даде пример с тефтерчето на бившия председател на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов:

„В него имаше няколко групи инициали Б.Б., Д.П., наблюдаващият прокурор по това дело беше променил инициалите Д.П. на цифрата 10 и внезапно след това тефтерчето изчезна, инициалите ББ не бяха променени на 88. Кой защитава прокуратурата Д.П., не Б.Б, затова Б.Б. е толкова уплашен в момента. Без Златанов да е оспорил, че това е неговият почерк, изведнъж прокуратурата поиска допълнителна почеркова експертиза и пътувайки към нея, след признание на Златанов, че е автор на текста, тефтерчето изчезна…“, припомни Спасов.

Според него прокуратурата фалшифицира писмен документ. Освен това членовете на ВСС ще са следващите, на които ще се иска оставката от протестиращите:

Те избраха Гешев, въпреки че бяха осведомени за неговите качества, добави Спасов. По думите му голяма част от тях „са минали през кабинета на Пеевски, преди да минат през кабинета на Искра Фидосова“.

В миналия ВСС моя позната ми каза, че е била унижена по този начин, бидейки от парламентарната квота на ГЕРБ, те са я прекарали първо през кабинета на Пеевски и след това през Искра Фидосова,(по времето, когато е била в НС). Борисов даже каза, че не познавал квотата на ГЕРБ във ВСС преди дни, добави евродепутатът.

"Точно тези прокурори, които фалшифицират писмени доказателства или те изчезват –доказателствата по делата, са на подчинение на господин Пеевски, каза още Спасов.

Вижте целия разговор във видеото.