Изпълнителите Мими Иванова и Развигор Попов върнаха романтиката на Коледа чрез новата си песен, посветена на Рождество. В „Тази сутрин” музикалното семейство разказа за вълшебната детска песен, изпълнена от вокална група „Талантите”.

Мими сподели, че идеята е на Развигор, а той се е вдъхновил от децата, с които работят ежедневно.

„Отдавна се опитвам да направим песен, която да ни върнат към нашите традиции – да бъде етно, да бъдат вплетени фолклорни мотиви и модерен саунд”, посочи певецът.

„За децата е нещо чудесно да се докосват до големи изпълнители. Има много талантливи деца в България, които пеят прекрасно”, допълни Иванова.

Музикантите разказаха, че снимките на клипа са протекли много забавно и вкусно – на масата е имало много постни изкушения като зелник, погача, туршия, ошаф, домашна лютеница и мн. др. Те допълниха, че децата не са свалили усмивките от лицата си и пели с пълно гърло през цялото време.

Тази песен ще прозвучи на 16 декември по време на големия концерт „Звездите на България”, който ще събере на една сцена Орлин Горанов, Марги Хранова, Роси Кирилова, Кристина Димитрова, Данчо Караджов, Христо Кидиков, Панайот Панайотов, Стефка Берова, Елвира Георгиева, „Трамвай № 5” и др.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!