Една забранена любов, превърнала се в любов за цял живот – тази на певицата Мими Иванова и композитора Развигор Попов. Миналата седмица двамата имаха много личен празник – 41 години брачен живот.  

Двамата се срещат във възможно най-неподходящия момент от живота си. Той е женен, има и дете, а тя също е омъжена. По време на турне в Русия двамата се влюбват и любовта им се оказва толкова силна, че продължава и до днес – повече от 41 години.   

 „Аз бях омъжена, той беше женен. И това невинаги е приятно. Всъщност никога не е приятно. Особено когато пускаш някого – то е болка и за единия, който е изоставен, и за другия, който си отива, защото си живял с този човек и си разчитал, направил си семейство. В един момент обаче се оказва, че другото е по-силно. Казват, че човек върви и си търси половинката и ако си я улучил тази половинка, няма как да изтърпиш 41 години, ако не е твоята половинка – истинската”, категорична е Мими Иванова.

Снимка: btvnovinite.bg

„Имаше не само горчилка, а неудобство, ужас, че правиш нещо, което не би искал да направиш, но не можеш да се съпротивляваш дълго. Ние го правихме някъде около година, чудехме се дали да бъде, дали да не бъде. Накрая вече ту така, ту така, бяха едни такива крайни състояния, крайни решения. Разделяхме се. Аз пътувах пак до чужбина”, допълни тя. Накрая   обаче просто любовта надделява.

„Ние обикаляхме тогава не само България, обикаляхме Европа, и най-вече в бившия Съветски съюз. Три месеца сме затворени само в една компания – от хотела на сцената, от сцената в хотела...Дотогава сме се гледали само като колеги, с които работим заедно, уважаваме всеки, неговия начин на живот, в неговото семейство. Но се погледнахме от друга гледна точка. Всеки откри в другия нещо, което го привлича”, поясни Развигор Попов.

След края на турнето и точно преди връщането в България двамата са се разбрали предварително: „Кацаме и край. Никой не познава другия!”. „Всеки си отива при семейството, все едно нищо не е било. Обаче ден до пладне и започнахме да се търсим отново по телефона”, спомня си Развигор Попов.

„И в един момент една наша колежка, също композиторка, светла ѝ памет Зорница Попова, каза: „Я престанете, вие така правите и себе си нещастни и хората с които живеете", защото всъщност хората около нас разбраха и по-добре е да решите нещата изведнъж и край. Така се случи, решихме го и имаше драма, обаче я преодоляхме всички. И другите ни семейства и след време станаха щастливи и намериха своята половинка”, допълни Мими Иванова.

„Познавал съм и други жени и момичета и гаджета и какво ли не, но у нея всичко женствено е умножено по сто. Тя е жена, та дрънка, дето се вика. Стопроцентова жена. И това прави впечатление. Сериозно, с всички положителни и отрицателни качества на една жена. Защото една жена както може да бъде майка, любовница, съпруга, така може да бъде и баба Яга”, признава нейният съпруг.

„Аз бях едно момиче сред много мъже. За да забележа него, той ми казва, че когато реши да впечатли някого, свири по един по-особен начин”, спомня си на свой ред тя.

И двамата казват, че ако могат да опишат любовта си с името на някоя от песните си, това ще е „Съдба”: „Обичай ме, защото съществувам, когато съм една сълза в твоите очи. Обичай ме, дори да те сънувам, не ме събуждай, моля те, сънувай ме и ти”.