Няма нарушения в къщата за гости на фолк певеца Милко Калайджиев. Това сподели той в „Тази сутрин”, след като вчера експерти от ДФ „Земеделие” направиха проверка на имота.

Къщата на фолк певеца е категоризирана с две звезди, няма обслужващ персонал. Гостите сами трябва да си готвят и чистят. Калайджиев заяви, че още не е спал в неговата къща за гости.

„Аз не съм я направил, за да спя тука, тя е за гости и ще си остане във времето като Калайджиевата къща. Отначало проверките му бяха смешни, защото за да направиш това нещо преминаваш през иглени уши и няма как да направиш шашми”, заяви Калайджиев.

Снимка: btvnovinite.bg

Той допълни, че не се притеснява от проверки, а през годините често е инспектиран.

„Рекламирам я аз, така го направихме, за да е интересно на хората. Не всеки петък и събота има гости, наема се цялата и отделни стаи”, каза музикантът и допълни, че от този бизнес не се печелят много пари.

Снимка: btvnovinite.bg

Милко Калайджиев заяви, че е бил одобрен за финансиране от втория път. Къщата струва над 435 хил. лв., 304 хил. от тях са покрити с еврофинансиране.

„Имаше месеци тичане, първо взимаш заем, тези 304 хил. предварително трябва да им обезпечиш ДДС-то. Аз вложих 120 хил. лв.”, заяви музикантът и каза още, че това не е единственият му бизнес – в момента отглежда домати и жито.