„Пред мен Алена никога не е казвала, че е имала проблем във връзката“, каза приятелят на убитата ИТ специалистка хореографът Атанас Месечков в „Тази сутрин“.

По думите му тя не е говорела много за личния си живот, той не знаел подробности, не е имало никакви индикации, че е жертва на насилие, но техни общи приятели описвали приятелите описвали нейния партньор „този човек като звяр“. Според него много често хората около нас имат "скрити лица".

Алена беше „безкрайно добър човек, сърцат човек, даваше всичко за всеки, слънчев, усмихнат човек“, описа я Месечков.

ИТ специалистката е била част от неговата школа и „част от неговото семейство“, каза Месечков, който е готов да помогне в грижата за сина ѝ.

Самият той е искал да се включи в издирването на Алена, но когато научил за изчезването ѝ бил заедно със семейството си в провинцията.

„Искам да апелирам към медиите да запазят доброто име, което имаше Алена и душата, която носи, защото ние всички знаем, че това е така. Също така ми се иска да вярвам, че този път прокуратурата и съдът ще си свършат така добре работата, че да има присъда с доживотен затвор без право на замяна, защото статистиката, многогодишната, показва, че всяка четвърта жена е жертва на домашно насилие“, каза Месечков.