До Нова година ще бъде регистрирано гражданско движение, което да даде алтернатива за участие в изборите в случай, че ДПС не го направи и не тръгне по правилния път, за да стане евентуален участник в следващо управление. Това заяви бившият земеделски министър Мехмед Дикме пред „Тази сутрин“.

Той уточни, че не е ясно кой ще е председател на новото сдружение, но ще бъдат поканени и настоящи, и бивши членове на ДПС, както и кметове на населени места.

Той загатна, че е говорено и с други политически формации, които по социологически проучвания би трябвало да са част от следващо управление.

Дикме обясни, че сдружението няма да е с етническа цел.

След преизбирането на Мустафа Карадайъ за председател на ДПС и изказването на Ахмед Доган, както и участието в онлайн конференцията на Доган, Дикме коментира, че сега топката е в полето на почетния председател.

Той смята, че турският президент и онлайн госта на събитието Реджеп Ердоган е намекнал, че ДПС е капсулирана и трябва да се разгърне.

"Мисля, че изпълнява ролята не само като президент, а е и в качество на представител на партията в Турция, няма някаква сензация в това участие. Неговото изявление е полезно за България. Важно е да се види дали ДПС ще скъса с Пеевски и икономическото лоби", коментира още Дикме.

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!