В най-критичния период на пандемията бяхме до нашата съседка България. Това каза президентът на Турция и председател на Партията на справедливостта и развитието Реджеп Тайип Еродоган във видео поздравление по време на Десетата онлайн отчетно-изборна конференция на ДПС, съобщава „Фокус“. 

„Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателят Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса. 

Изхождайки от разбирането, че „приятел в нужда се познава“ Турция също оказва подкрепа според силите си, на приятелските си и братски народи в този процес", каза президентът на Турция. 

Според него пандемията отново ни е напомнила за голямото значение на солидарността и споделянето. „Вярвам, че Движението за права и свободи, заело своето важно място в българската демокрация, ако е рекъл Господ, ще продължи по своя път с по-всеобхватно и приобщаващо разбиране през новия период“, посочи Ердоган. 

„Във ваше лице поднасям своята обич, и уважение на всички наши сънародници и на цяла България. Останете със здраве“, каза още Ердоган.