Ресторантите са много по-безопасни от фитнесите и трябва да бъдат отворени, заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки в „Тази сутрин“.

Политикът отбеляза, че не се е изказвал по темата досега, защото неговото семейство има и фитнес, и заведение, а той не иска да бъде обвинен в конфликт на интереси. 

„Да, ние сме на страната на ресторантьорите. Няма логика във всички тези неща, в началото всички бяха стресирани, но много време мина оттогава. В ресторантите хората са по-четирима на маса и има отстояние между масите. Те са по-безопасни от фитнесите“, коментира Марешки.

Снимка: btvnovinite.bg

Според него спазването на мерките трябва да се наложи чрез глоби за тези ресторантьори, които нарушават правилата и правят партита, а не чрез затварянето на заведенията.

„Винаги ще има нарушители, но трябва да има тежки глоби. Не може заради няколко души, които няма да спазват правилата, да се наказва целият бранш“, на мнение е Марешки.

"Ситуацията сега е много по-добра и не трябва да се стресираме, защото вече има ваксина, а се очаква скоро и лекарство срещу коронавируса", каза лидерът на "Воля" и допълни, че освен за здравето в тази ситуация е нужно да се говори и за вярата и морала.

Марешки поздрави президента Румен Радев за избраната дата за провеждането на парламентарните избори, като отбеляза, че когато държавният глава прави нещо добро, не е проблем да го похвали, но все още смята, че консултациите, които бяха проведени, са безсмислени и закъснели.

Снимка: btvnovinite.bg

Лидерът на "Воля" коментира, че е обявил конкурс за набиране на кандидат-депутати, за да покаже, че неговата партия "не е затворена като секта" и "всеки, който има качества" може да се присъедини. Марешки отбеляза, че самият той е направил своята политическа сила, защото никой не му е обръщал внимание и не е чул неговите идеи.

"Според социологическите проучвания "Воля" може да получи 150 000 гласа на предстоящите избори", заяви Марешки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!