„Няма да правя партиен проект”, заяви Мая Манолова в студиото на „Тази сутрин”. Въпреки това тя не иска да разпръсква гражданската енергия, акумулирана на изборите и „очакването от гражданите да не спирам да дишам във врата на властта”, затова ще създаде „гражданска инициатива върху основата на основните демократични ценности”, която да се бори  за честни избори и основните свободи на гражданите.

„Доволна съм от изборите и съм удовлетворена. Видяхме страха на властта и как работи машината за фалшификации и манипулации. Победиха ни с много малко”, каза Манолова, която загуби на балотажа за кметското място в София от Йорданка Фандъкова.

Снимка: btvnovinite.bg

Тя е категорична, че ще касира изборите и ще подаде жалбата в законовия срок, в момента нейния екип анализира изборните протоколи.

„Ще докажем в съда несъответствие между изборните протоколи и тези, които са публикувани. Пликовете с протоколите бяха отваряни от сътрудници на комисията, които са вписвали и дописвали”, каза Манолова.

Според нея сред нарушенията е наличието на празни протоколи, попълвани по думите й в полза на ГЕРБ впоследствие. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Най-важният знак и послание на тези избори е, че едноличната власт може да бъде победена”, смята Мая Манолова, която благодари за подкрепата на всички граждани и политически сили.

„Благодаря на тези, които гласуваха за мен, въпреки че не ме харесват”, каза Манолова, която смята, че е налице обединение на всички демократично мислещи граждани, макар и с различни политически убеждения, което тя определи като мост и подаване на ръка между леви и десни.

Самата тя обаче отказа да разкрие за коя листа с общински съветници е глаувалa, като заяви, че е подкрепила тази, която е предлагала промяна.

„Доказахме, че можем да предизвикаме едноличната власт” с резултата ми на изборите, категорична е Манолова.