Трите деца и възрастният мъж, които бяха нападнати от ротвайлери в село Железница, се прибраха в дома си за домашно лечение.

Инцидентът е от 10 април. Агресивните кучета не са бездомни, отглеждани са в кв. „Симеоново”.

„Картината беше ужасяваща за мен. Като майка не пожелавам на никого да види, това, което аз видях”, каза в предаването „Тази сутрин” майката на момчетата Мартина Илиева. Момчетата са се прибрали окървавени след нападението от ротвайлерите. Най-жестоко нахапан – от главата до краката, е бил средният по възраст – Емануел.

Тя е благодарна на лекарите и сестрите от „Пирогов”, където се лекуват децата. Условията са били добри по нейна преценка.

Семейството живее във Великобритания, дошли са в България по време на ваканцията на децата, за да видят бабите и дядовците си. „Няма да им остане много добър спомен от тази ваканция, Може би нашите родители ще идват повече на гости в бъдеще. После децата сами ще решат дали искат да идват в България”, коментира бащата Валери Илиев.

В Англия няма бездомни кучета, няма дори бездомни котки, уточни майката на децата.

Семейство Илиеви има 6 деца – три момичета и три момичета. Заминали си за Великобритания преди пет години, защото в България е трудно да се отглеждат шест деца. Не виждам нещо да се е подобрило за тези пет години, даже става по-зле, смята Валери Илиев.

„Трудно се гледат шест деца в България. В чужбина е по-лесно, имаме финансова възможност и да задоволим всичките им нужди. Образователната система е по-добра – учат това, което после ще работят. Имаме дъщеря със синдрома на даун, за която тук беше много трудно да учи”, уточни Мартина Илиева.

Вижте повече във видеото!