Двойно убийство и последвало самоубийство. Това е водещата версия, по която работят разследващите престъплението, при което бяха открити три жертви в апартамент във Варна. 

От прокуратурата в рада обявиха пред bTV, че не желаят да избързват със категорично заключение преди да излязат резултатите от назначените експертизи. Работи се по много версии – основната от тях е любовна драма и ревност, които са довели до стрелбата.

Починалите са двама мъже и една жена, а в апартамента са намерени автомат и пистолети със заличени номера. 

Вчера сутринта полицията откри в жилище в централната част на Варна телата на двама мъже и една жена.

Убиецът действа с особена дързост. Извършва престъплението в 10 ч. сутринта в оживен район в централната част на града. 

"Видях един като се прехвърля през терасата, това е. Просто скочи. Ама аз виждам само черни дрехи в гръб, това е. Даже помислих, че е крадец и се уплаших и се заключих", разказва жена-очевидец. 

Снимка: btvnovinite.bg

Секунди след това отекват множество изстрели. Пристигналите на мястото полицаи откриват в жилището три жертви. 

Простреляни са мъж и жена на 40 и на 23 години, както и 41-годишен мъж от Швеция. 

"По данните, с които разполагаме, били са в приятелски отношения. Българският гражданин е криминално проявен. За хулиганство през 2004 г.", обясни ст. комисар Даниел Пашов, директор на ОД на МВР – Варна.

Снимка: btvnovinite.bg

Отправено е запитване до полицията в Швеция за евентуално криминално минало на починалия шведски гражданин. В апартамента са открити множество боеприпаси и оръжия.

"Намерени са автомат, както и три пистолета. Два преправени газови и един боен със заличени номера", уточни окръжният прокурор Красимир Конов.

Назначената балистична експертиза ще посочи дали жертвите са разстреляни с някое от намерените в апартамента оръжия. На този етап разследващите работят по всички версии.

Снимка: btvnovinite.bg

Има информация, че по време на престъплението в апартамента е имало и друга жена, която е избягала след започването на стрелбата, но на този етап разследващите не пожелаха да коментират.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!