Лекари от Пловдив изродиха бебе в първата минута на 2023 г. Там проплаква малкият Йоан – той е с тегло 3400 грама и ръст 51 см.

„Пациентката беше приета в 22:30 ч. с декларирана родова дейност. Раждането завърши в първите секунди на 2023 г. Всички бяхме изключително щастливи и развълнувани. Смятаме го за добра поличба“, каза д-р Гига Ямакова-Владова от университетска болни „Св. Георги“.

Снимка: bTV

Раждането е било нормално и спонтанно. Минало е леко. Терминът е бил 1 януари 2023 г., така че бебето се е родило навреме. Като цяло нощта е била спокойна, но медиците са се сблъскали и с комплициран медицински казус, което е наложило свикването на мултидисциплинарен екип.

„Да си свидетел на започването на човешкия живот е нещо изключително. Давам за пръв път дежурство в новогодишната нощ като специалист по акушерство и гинекология“, признава д-р Ямакова-Владова. Според нея няма спад в раждаемостта.

„Имаме традиция да правим подарък на първото бебе за годината“, каза още д-р Ямакова-Владова. Екипът пожелава както на майка му, така и на самия Йоан да расте здрав и щастлив.

Вижте във видеото кой печели битката за първото бебе на 2023 г. – Пловдив или София.