Родители са арестувани в американския щат Пенсилвания за смъртта на новородения им син, съобщават от прокуратурата, цитирана от Ен Би Си Нюз.  

34-годишната Ейми Хьонигке и съпругът ѝ 31-годишният Дрю Хьонигкеса обвинени в непредумишлено убийство. 

Според разследващите двойката не е завела бебето си в болница, защото не са вярвали в съвременната медицина

Задържана е и приятелка на семейството 47–годишната Бриджит Мекес. Според следователите тя е присъствала на раждането у дома на бебето. 

Случаят е от 14 януари тази година. 

От полицията съобщават, че са получили сигнал на 20 януари от майката, която е заявила, че е намерила сина си мъртъв в кошарата. 

При пристигане властите са установили, че детето е починало около три дни преди да получат сигнала. 

До леглото на бебето са намерени "инфузер и съд с изгорени билки". 

Ейми Хьонигке разказва на разследващите, че синът ѝ е започнал да показва признаци, че се бори да диша след раждането, но малко по-късно "посинява". 

От прокуратурата съобщават, че родителите са се опитали да възстановят дишането на бебето като са използвали инфузер с ментово масло и са се опитали да създадат импровизирана дихателна тръба от бутилка с вода.

На въпроса на разследващите защо не е завела бебето в медицинско заведение, тя казала, че тя и съпругът ѝ не вярват в съвременната медицина и живеят нетрадиционен начин живот, в който не признават времеви рамки или дни от седмицата. Двамата са се страхували, че властите ще отнемат 2-годишната им дъщеря. Момиченцето също е родено вкъщи и няма акт за раждане.

В дома им е открит и дървен ковчег, направен ръчно, но Дрю Хьонигке е казал, че не могат сами да погребат бебето, защото земята е замръзнала.